Nyheter  

 

28/7
Fiske på Busjön
Jag Henrik och Björn från team Preachers gjorde oss en tur på Busjön efter gös igår eftermiddag kväll. Efter mycket regnande så var sjön väldigt hög, båtrampen började väl ungfär 10 meter ute i sjön, tur att Björn hade sin King Cab :) Vi fick iaf ett väldigt soligt och fint väder denna afton, gött!

Dagens tur blev godkännd tycker ja, den resulterade i 5 gösar och 6 gäddor. Varken gösarna eller gäddorna var det någon storlek på, största gösen vägde strax under 2 kilo.

27/7
Gädda, Gös och Blogg
Henrik har varit ute på harrfiske och sen semester i Turkiet, men nu är det slut på lata dagar och dags att börja slipa formen inför höstens (för det är väl höst nu :-) ) tävlingar.
Så vi tog oss en trollingtur på Rådasjön idag direkt efter jobbet.
Hade ett första hugget efter någon timme som vi bommade, körde på en stund till så klippte Henrik i rejält och drillade en en tämligen kort och tjock gädda som vägde in på fina 8,1 kg och var 106 cm lång.
Surrade över samma område ett par gånger till utan något pet på grejerna.

Bytte område då klev en mycket fin gös på för Johan. Gös är inte direkt vanliga i Rådasjön så jag trodde det var en gädda på 3-4 kg först. När den närmade sig båten vrålade Henrik "Det är en stor jävla gös för fan!!!".
Landade den och den vägde in på Johan numer nya PB 5,1 kg.
Både gäddan och gösen simmar åter.

Inom en snar framtid kommer vi i Team Kareta börja blogga direkt från våra mobiler från sjön. En slags live-rapportering.
Adress mm till den kommer inom kort. Kanske rent av blir så att den kommer ersätta "Nyheter" på denna sida.

 
Johan med grann gös! 5100 gr!                                    Henrik med 8100 gr gädda!

25/7
Förmiddagstur på Busken
Jag (Johan) och Pär från Team Beckelvika tog oss en förmiddagstur på sjön Busken idag. Är en ganska liten med rolig sjö att fiska på.
När vi var där förra året var det mörka färger som gällde, detta hade vi tydligen glömt för det var bara en mörk wobbler på i startuppställning. Men efter två bommhugg på den trillade poletten ner och fisket började komma igång.

Nu stannade vi på beskedliga 4 gäddor idag, dom två största var mellan 3,5-4 kg och sen två mindre. Dagens wobbler var utan tvekan en Luleå Hockey Westins Jätte 23:a.
Av någon anledning har jag inte fiskat med dom mer än två gånger och dom har levererat båda gångerna. Så jag lär slänga på dom mer.
Vi befarande regn idag, men klarade oss förvånansvärt bra, kändes som vi åkte ifrån regnet hela dagen. Men en rejäl skur kunde vi inte smita undan.

Nästa fisketur är inte helt spikad, men det lär bli under nästa vecka då jag och Henrik ska ut och trimma in grejerna inför kommande uppdrag. Augusti bjuder på tävlingar nästan varje helg :)


Johan med dagens största! Ca. 4 kg

21/7
Kontraster!
Regn, regn, regn... Dessutom har man slut på semestern och är tillbaka på jobbet.
Då när det behövs som mest får man följande mms:


Årets badpojke?

Jovisst, Henrik är i Turkiet och rapporterar att allt är kanon!
Det enda man undrar är varför han inte har ett spö i handen när han ändå är i vattnet :-)

19/7
Söndagsfunderingar 6
Tror jag missat någon söndag här, men va fan, nu kör vi!

Krokodil från Rådasjön
Rådasjön levererade ytterligare en finfin gädda, denna gång var det Pär som slog till med en 8 kilos! Alltid lika kul.
Har inte full koll, men tror jag och Henrik inför detta år har fått minst en över magiska 10 kg fyra år i rad. Undrar när hon kliver på i år?
Var faktiskt andra eller tredje gången på Rådasjön för mig den 14/7. Undrar när jag fiskat så lite på mitt eget hemmavatten sist?

Juli lugn trollingmånad - men Augusti!
Har bara varit en enda trollingtävling på gädda under juli för oss, Scotty Trollingen på Kvien. Men i Augusti är det action varje helg i stort sett.
Nora Tourens andra deltävling, Munkfors Cupens femte deltävling, Lake Tourens tredje deltävling. Full rulle, gött!

Pike Trophy
Det börjar dra ihop sig så smått till Pike Trophy, vi har faktiskt 4 anmälda team redan och vi har inte ens gått ut med inbjudan än. Den kommer under nästa vecka.
Men är ni sugna och vet redan nu att ni ska vara med är det bara att maila eller ringa så noterar vi er. Ni kan se anmälda team, tidigare resultat, e-post, kontaktuppg. mm mm. på Pike Trophy-sidan
http://piketrophy.teamkareta.se/

Slut på semester - början på semester
Idag söndag är sista dagen på min 5 veckor långa semester.... Hmm, tiden går fort när man har skoj.
Henrik däremot har bara haft någon veckas semester. Först veckan fiskade han harr i Jämtland, nu andra veckan är han i Turkiet med Emma, jävla glidare :-)
Men bra att han är riktigt utvilad, för när han kommer ska det dras gädda som aldrig förr!

# Henrik har nu gjort Klassikern!! Lidingöloppet, Vasaloppet, Vätternrundan och Vansbrosimmet. Dessutom fixade han hela skiten på under 24 timmar. Tryggt och ha en vältränad matros :)

# Pike Trophy 5/9!

# Sahara Hotnights!

# Väntar på nylackade wobbler från Klabbe, spännanade!

# Lake Tour 3, Yxningen 22/8!!!

14/7
Plötsligt händer det!
Blev ett kvällspass på Rådasjön idag med Pär från Team Beckelvika, blev en rätt så trög tur men avslutning fixade så kvällen blev lyckad ändå.
Åkte över ett grundparti och en 112 cm och prick 8 kilo tung madam kliver på som Pär sedan elegant drillar hem, där den vägs, mäts, fotas och återstätts.

Blev även lite abborrfiske tidigare idag med Tony Björk på Acksjön, inga större mängder men en 10-tal borrar. Tror definitivt den sjön har potential för stor borre!

Nästa fiske blir på torsdag då poker-gänget har sin årliga poker vid Ullen, då börjar vi kvällen med ett par timmars jiggning. Givetvis mycket prestige i att vinna där.


En granning från Rådahavet, gäddan alltså!

12/7
Laxviken, Jämtland
Äntligen är vi framme till stugan i Laxviken (22.45). Det har varit en lång dag med ett stopp i Vansbro där jag simmade Vansbrosimmet, så nu är klassikern gjord, GÖTT! 
Nu kanske jag slipper höra från alla "trolling kompisar" att jag är inte riktigt är klok i huvudet när jag är och "sportar" iställer för på trolling tävlingar, det har tyvär krockat med några tävlingar.

Nu ser jag fram emot ett riktigt bra fiske under veckan, precis varit ner till Hogtagsströmmen (Hårkan) och kollat läget, såg några riktigt fina vak, kläckningen hade inte riktigt kommit igång, såg fint ut iaf. Inte så mycket vatten som vi hade trott.

Nu ska vi slappa lite och kanske ta oss en öl och sedan sova så vi orkar dra de stora i morgon :)

Skit fiske!
//Henrik


11/7
Scotty Trollingen
Årets upplaga av Scotty Trollingen på Kvien har avgjorts, segrade gjorde Team Mieko Dalarna i överlägsen stil! Dom krossade allt och alla med sina dryga 31 kg. Stort grattis till Er!
2:an hade hälften med 16 dryga kilo.
För oss var det första gången på sjön Kvien och vi gillade sjön. Väldigt kuperad vilket bjöd på ett roligt fiske.
Vi fick upp 7 gäddor och brände nästan lika många och slutade ganska mitt bland dom 25 startande teamen.

Har aldrig varit med om att det kommer upp så mycket smågädda. Alla vägde runt ett kilo, måste vara ont om mat till dom eller något? Speciellt då det tydligen är så varje år.
Men det var en trevlig sjö och ett bra arrangemang, det enda man kan klaga på är sjökortet som var minst sagt undermåligt!
Men vi kommer jättegärna tillbaka nästa år, speciellt då vi nu fått ett sjökort (Tack Kuling).

Nästa tävling för teamet blir Nora Tourens andra deltävling. Nästa fisketur vet man aldrig när den blir av, Henrik åkte till Jämtland idag för att dra grova harrar, han har datorn med sig så det kommer väl rapporter därifrån vad det lider.


Tony krokar av nyhåvad snipa!

 

10/7
9 hugg på Lidsjön
Idag blev det en tur på Lidsjön med Tony. Tony har aldrig prövat trolling förut men fiskar mycket annat.
Det blev rivstart med första hugget på utlägg och en 2,5 kilos direkt. Sen tuffade vi på och fiskade i knappt 4 timmar och fick totalt 5 gäddor och tappade 4 st. Största för dagen var på ca. 3,5 kg.

Imorgon är det tävling på Kvien, Scotty Trollingen. "Enga" skulle varit med men ringde återbud när vi var ute och fiskade. Så dagens matros Tony fick frågan direkt om han ville vara med istället och han tackade jag tack och kör med mig imorgon! Härligt!
Så runt 7-snåret imorgon styr vi kosan mot Dalarna och Scotty Trollingen. Givetvis kommer rapporter här på teamkareta.se imorgonkväll.

Lite bilder från dagens tur.

 
Tony drillar!                                                              Härligt spöböj!  

  
Dagens första på utlägg.                      Största idag, ca. 3,5 kg!

 

1/7
Semesterfiske på Värmullen
Eftersom man är lyckligt lottad att bo ett utlägg från en sjö så blir det en del fiske med sonen Anton.
Ikväll tog vi en tur, jag trodde inte så mycket på gädda ikväll med tanke på det varma vattnet. Men dom var bra i stöten!
Anton klippte till med två raka och jag hade knappt hunnit blöta mitt lina då. Vi kör oftast lite trolling med varsitt spö.
Nu börjar den unge herr Lövenheim (snart 6 år) ta sig ton och tala om för pappa hur han ska göra minsann. När han landat nr 2 tyckte han jag skulle byta wobbler för "du får ju inget på den där ändå".
Lite senare när jag kastar ut min wobbler istället för att, som jag säger till honom lägga ut den, hänger sig min wobbler och jag får veva in och lägga ut. Då säger Anton: "Där ser du, du ska inte kasta ut draget, du ska lägga ut som mig!"

Nu spurtade farsan rätt bra ändå och kvitterade till 2-2 till slut. Vi tappade även 4 st, även där 2 var - så allt rättvist som det ska va!

 
Grabben hela dagen!                               Rätt skön "live bild"

28/6
Söndagsfunderingar 5
Jaha, söndagkväll/natt och dags att plita ner några rader.

Gösfiske
Vi har varit iväg tvåkvällar i rad på Gösfiske, är i grund och botten rätt likt gäddfisket även om vi personlingen kör med lite mindre beten. Rätt ok fiske även om jag personligen tycker gäddan är en roligare sportfisk.
Gösnatta på Norasjön var en annorlunda upplevelse, där gällde största gös och inte totalvikt. Givetvis inom minimått, det var t o m som så att man inte fick väga in gös som vägde mindre än 2 kg. Vi kom 13:e med våra 2 gösar.
Var rätt mysigt på kvällen när mörkret började lägga sig och man såg solen gå ner och lantärnorna tändes upp överallt.

Munkfors Cupen
Var på andra deltävlingen för våran del, vann igen! Kommer inte ihåg våran totalvikt men vi hade ett periodvis kul fiske. Fick en gädda efter någon timme sen gnuggade vi på rätt länge innan det på 30 minuter small till så var det 3 gösar och en gädda till i båten. Sen dött en stund innan vi hittade en fläck med en timme kvar och fick ytterligare 4 gösar och 2 gäddor.
Trevliga "gubbar" som sköter om tävlingen också, mycket skratt och stojj. På invägningen kom Håkansson och frågade om han fick våra gäddor, visst sa jag (hade tänkte ge dom till katten), "Jo vi har en kompis som fyller 30 så vi ska skoja lite med honom". :-)
Det enda tråkiga var att när vi kom i hamn så var min ena baklyckta på trailern krossad. Dock en ärlig man vid namn Tommy som hade kurage nog att skriva en lapp med telefon nr. Stort!

Besiktining
Trailern gick inte igenom besiktningen, missljud på lager och ojämna bromsar. Tog det säkra före det osäkra och lämnade in trailern på verkstad för att få det bytt och åkte sen och obesiktade.
Missljud på vänster hjul säger herr besiktningsman. Är du dum i huvudet tänkte jag! Dom är ju alldeles nya för fan!
Nä hä, så imorgon är det tillbaka på verkstaden och lämna in skiten igen, misstänker att dom skruvat åt för hårt så inte fettet kommer ut. Men va fan...

Projekt måla om huset
Håller på att måla om kåken, det har gått snabbt och är på upploppet, har lite "duttning" kvar här och där samt att ena gaveln ska färdigmålas och den andra tvättas, grundmålas och färdigmålas. Dock är det stopp just nu pga att han vi ska hyra skyliften av verkar ha lite svårt att hålla vad han lovar. Vi skulle fått den i torsdags.................. Hmmmm....

# Har har två av mina fem veckor semester nu, snacka om att välja rätt veckor!

# Varmt!

# Man får schysst bränna av att måla hus

# Henrik, som är matansvarig i teamet, slog till med baugetter med potatissallad och rostbiff! Goooooooooood!

# Glöm inte Pike Trophy 5/9

# Glöm heller inte att njuta av svensk sommar, kan vara det bästa som finns!

 

28/6
Två heta gösnätter!
Team Kareta har varit iväg och fiskat gös i nätterna två.
Först var det Gösnatta i Nora på Norasjön. Vi fick två gösar och en borre på 0,5 kg. Tror vi slutade på en 13:e plats av 47 startande och belönades med wobblers.
Var en fin sommarkväll på Norasjön och en väl arrangerad tävling av NGF!

Igår var det deltävling 4 av 7 i Munkfors Cupen. Man räknar dom 4 bästa resultaten där och vi kommer kunna vara med på precis 4 deltävlingar. Första vi var med på var på Visten och den vann vi, andra framträdandet var igår på V:a Örten och den vann vi också! Så där ligger vi riktigt bra till i totalen.

Henrik var på bröllop så jag fick ta in Johan "Enga" Engström i teamet och han skötte sig galant.
Vi fick 7 gösar och 3 gäddor, inga monster direkt men det räckte som sagt till vinst i alla fall.

Nu är det lite rast och vila på tävlingsfronten ett tag, men det öppnar för lite kvällfiske på abborre bl.a

Ligger fler bilder under Galleri och albumet "Gösnatta och Munkfors Cupen".

  
Henrik med Nora-gös!                            Tre av V:a Örtens gösar!

24/6
Gott & Blandat
Har inte blivit några söndagsfunderingar, anledningen är husmålning som vi håller på med. Fisket blir dessvärre och lidanade, men det är ett ljus i horisonten.
Allt är grundmålat och stora delar färdigmålat. Vi är på upploppet!!!

Blev ingen repis på fjolårets vinst på premiärfisket på Bullertjärn efter regnbåge. Dock fick jag en på kilot som serverades på midsommarbordet. Mumma!
Den som vann fick en båge på 5,1 kg, bland det fetare jag sett!

Imorgon väntar mer målning och på kvällen speedwayderby mellan Valsarna och Solkatterna, Go Valsarna Go!!!

På fredag blir det Gösnatta på Norasjön som Nora/Gyttorp arrangerar och på lördag deltävling 4 i Munkfors Cupen på V:a Örten, även där läggs krutet på gös.

Simma lungt!

 / Teamet 

17/6
Bilder & Midsommar
Har slängt upp ett par bilder från Siljan under "Galleri". Inte så många men alltid något. Man var inte så sugen att plocka fram kameran då det pissregnade och blåste satan.
Finns fler bilder under Lake Tourens sida och på div. hemsidor och bloggar för den som vill se mer.

Nästa fiske blir det smått kultförklarade premiärfisket på regnbåge i Bullertjärn på Midsommaraftons förmiddag med bl.a Pär från Team Beckelvika. Parodi på fiske javisst, men jag har ju en titel att försvara då jag vann där förra året :-)

Trevlig midsommar på Er där ute!

 / Teamet

15/6
Klart slut från blött Mora
Det blev en blöt historia då Lake Tourens andra deltävling avgjordes på Siljan i Mora. Då menar jag inte att det gick åt en massa pilsner utan att regnet vräkte ner i dagarna två, detta toppades med en kraftig vind på söndagen. Någon sa vid målgången att det blåste 12-14 m/s?
Vi beslutade oss för att styra kosan norröver i starten där det hade skvallrats om bra fiske på senaste tiden.
När vi fått ut halva arsenalen (dvs. 4 spön) klipper ett ytspö ut. Dessvärre bränner vi den ca. 3 kilo tunga gäddan 7-8 meter bakom båten. Vi får ut alla grejer och kör på ett duggelhugg rätt omgående efter det. En mindre och en på 8 kg vilket gav oss en lott till Egyptenresan!
Senare på dagen tappar vi två till, en på ytan och en på riggen. Får även en gädda på ca. 2,5 kg på djupriggen.
Efter första dagen ledde ett lokalt team som heter Team OrsaFiskeCenter på 34 kg. Vi vägde in knappa 12 kg.
Kvällen bedrevs på Vika Bygdegård tillsammans med Örebroarna, Kuling, Gäddkungen, Danwiks, Svartlist och Ödmujk. Bäst på Bygdegården var Örebroarna som låg 3:a med sina 31 kg. Gäddkungen 2:a på 21 kg och vi 3:a på 12 kg.

Söndag och vi tänkte först åka söder över i sjön, men det blåste så in åt helvete så vi beslutade oss för att återigen pröva längst upp i norra änden. Ut med grejorna och bommade en nästan direkt, sen var det drygt 2 timmar utan ett enda pet på sakerna så vi trotsade vädergudarna och gav oss ut i blåsten. Körde på ena sidan av Sollerön och fick 3 gäddor som alla var runt 2 kg/st. Vägde in dryga 9 kilo och fick totalt 21,1 kg under helgen. Bästa betet för oss under helgen var tveklöst blå/transparanta Westinare.

Vann gjorde Team Tica Doubel Strike på hela 57,6 kg! Grattis!
Av tourteamen var det sedan Styva Linan som hade en grymt bra andra dag som kom 2:a, Team Mieko Dalarna 3:a. Vi slutade på en 24:e plats bland tourbåtarna.

Tackar Mora-gänget för en väl genomförd tävling, vi kommer gärna tillbaka - om än med lite bättre väder :-)

Nästa tävling för Teamet blir Gösnatta i Nora på Norasjön den 26/6 och dagen efter blir det deltävling i Munkfors Cupen på V:a Örten.


Kanske inte syns så bra på bilden, men det var meterhöga vågor på Siljan!

12/6
Mot Mora och Siljan
Snart sätter jag mig i bilen för att styra kosan mot Mora och Siljan.
Kommer sova på en Bygdegård tillsamman med några andra team. Bl.a Gäddkunge, Danwiks, Örebroarna, Svartlist, Kuling med flera tror jag.

Ser ut att bli ruskväder och nordanvind. Inte dom bästa förutsättningarna - men det är bara att gnugga på!
Blir antagligen inga uppdateringar under helgen, kanske något inlägg i Gästboken.

Tight Lines!

9/6
Söndagsfunderingar 4
Dessa funderingar blir senare och senare, men vi kör ändå. Denna gång beror det i alla fall på att vi var på Springsteen på söndag och inte kom hem förräns på måndag.

The Boss
Självklart så levererade The Boss i vanligt ordning! Vilket jävla ös!!!
Körde en hel del oväntade låtar som gjorde sig fantastiskt bra. Bäst i mitt tycke var "Fade Away", "Spirit in the night", "Jungeland" och givetvis avslutningen med först "Dancin in the dark" och "Twist & Shout"!
Käkade fantastiskt gott på Jensen's Böffhus före konserten!

Lake Tour Siljan
Till helgen är det dags för andra deltävling i årets Lake Tour, ny spännande sjö i Siljan. Ska bli jävligt kul!
Henrik kör ju Vätternrundan så han deltar inte. Blir hur som helst avfärd på fredag runt lunch.

Grässjön
Jag och Pär från Team Beckelvika tog en kvällstur på Grässjön. Den visade sig från sin sämsta sida, dock räddade vi namnet med en liten snipa med någon timme kvar. Underlig sjö, antingen är den kanonbra eller så suger den stenhårt!
Ja, jag vet inte om jag funderar så mycket mer nu. Det är bara å gasa! Varnar för att nästa "Söndagsfunderingar också kommer bli sena då jag nog inte kommer att skriva när jag kommer hem från Siljan.

# Bruce "The Boss" Springsteen! Coolt och öppna med "Idas sommarvisa"

# Countdown Siljan

# Vilket svängigt väder vi har... hmmm...

# Bra diskution på LakeTour-sidans gästbok ang. C&R eller bonka. Kluven där...

# KompentensGruppen!

# Sverige-Danmark 0-1... Sverige har gjort 2 mål på 5 matcher, är detta underhållande?

4/6
Kompetensgruppen!
Vilka killar! Hjälpte mig med att svetsa ett fäste för lantärnan och VHF-antennen. Blev hur bra som helst!
Grova abborrar drar dom dessutom, bara positivt!


Klockrent!

1/6
Söndagsfunderingar 3
Återigen en försening på söndagsfunderingarna, men va fan.

Lite fiske
Har varit nästan helt lugnt på fiskefronten sen Lelång och deltävling 1 i Lake Touren.
Undantaget var i lördags då jag tog med mig fru och barn för en tur på Lidsjön. Fiskade i ca. 30 min och Anton trollade upp en gädda till katten på ca. 1,5 kg.
Tog på utlägg på en customlackerad bomber 16A som Klabbe gjort. Efter det koncentrerade han sig på att ratta båten.
Efter fisket blev det bad från båten och lite åka av i dom egna vågorna samt en sväng in i kanalen mellan Lidsjön och Rådasjön.

Värme
Vilket väder det bjuds på för tillfället!!! Kanske inte det mest ypperliga för att fiska gädda i, men Johan i Team Svart List klämde till med en 10-klubbare på Nora Tourens första deltävling i alla fall, Grattis till Johan! Antar att du bjussar på en 29 kr öl på Yxningen? :-)
Fåsjön verkade annars vara trög för alla utan Team Kuling som sopade banan med övriga.

Dop, Springsteen och Siljan
Förhoppningsvis blir det en kvällstur denna vecka, återstår att se om det blir med Anton nere på sjön eller om det blir en trollingtur med någon annan?
Var på dop i Borlänge igår - närmare bestämt i Torsång. Fantastiskt vackert ställe längs med Dalävlen. Grymt med båtar som passerade, man blev ju lite sugen...
På söndag ska vi på Bruce Springsteen på Stadion i Stockholm, ska bli kanoners! Eftersom konserten är på söndag är jag ledig på måndag, kurs tisdag-onsdag, jobbar torsdag och sen ledig på fredag då vi styr bilen norröver mot Mora och Siljan!

# Vilket väder!

# Gick som väntat åt helvete med besiktningen, både på bil och trailer :-(

# Pike Trophy 5/9, glöm inte det!

# Ska hämta nya Miekos på posten idag :-)

# Outlaw Pete med Springsteen, kanonlåt!

# Siljan närmar sig!


Lövenheim Jr, blivande kapten?

 

26/5
Söndagsfunderingar 2
Söndagsfunderingarna får bli tisdagssfunderingar denna veckan då vi kom hem sent på söndag och jag då slängde ihop en sumering av helgens fiske istället. Och igår måndag krångade vårat webhotell. Men nu så!

Lake Tour och Bengtsfors
För 4:e och sista (?) gången begav sig Teamet till Bengtsfors för tävling på Lelång. Pratade med tävlingsgeneral Nätting på fredag och han hade då precis fått klart att nästa års tourtävling kommer gå på en av Silensjöarna sa han. Det blir kul!
Fisket har inte varit bra på Lelång dom två senaste åren, å andra sidan har Lelång verkligen haft vädergudarna mot sig då det bjudits på strålande sol och snudd på bleke (inte på söndag).
Pizzeria Adria på fredag och Restaurang Freden på lördag, känns det scenariot igen? :-)
Intressant namnval på en Kina-krog att heta Freden förästen. Även intressant att vi varit totalt ensamma där varje gång vi kommit dit trots att det är helg, hur går stället runt? Skit samma, god mat gör dom i alla fall.
Sen undrar jag vad allt folk i Bengtsfors gör på kvällarna? Två kanonfina kvällar (fre-lör) och inte en kotte ute på stan?

Dykare
Team Tokiga Masar vann första deltävlingen, dom fick även lite dykhjälp. Deras, och många andras (bl.a våran) säck gick sönder när dom skulle lyfta den från båten och i land. För oss trillande gäddorna rakt ner på durken. För Tok Masarna trillade dom i vattnet vid bryggan. Nätting fixade så det kom en dykare och plockade upp dom.
Team Bengtssons tappade sina på 7 meters djup rakt utanför bryggan, vet inte om dykaren fick upp dom också.
Bra att det löste sig, rätt ska va rätt. Kom dock en hel del roliga kommentarer kring detta. En del tyckte att dom förutom priserna dom vann skulle fått ett cyklop och ett par simfötter :-)

Siljan
Team Kareta laddar nu om inför deltävling 2 som går av stapeln på Siljan. Kul med ny sjö!
Henrik cyklar Vätternrundan då så Björn gör premiär i Teamet. Kommer bli kanon!

# Det är dyrt att fiska, inte mindre än 9 wobbler fiskade vi bort i helgen.

# Ska besikta både bilen och trailer imorgon onsdag, håll tummarna.

# Utgångstid! Inför det till nästa år. Finns inget negativt med det i mina ögon.

# Snart börjar Nora Touren!

# Siljan!

# 1000 spänn till Team Kareta! Tack för den Lelångs FVO!

25/5
Bilder från Lelång
Nu är vårat bildgalleri uppdaterat med 20-talet bilder från helgens fiske på Lelång i första deltävlingen i Lake Touren.
Finns under "Galleri" och Lelång Lake Tour -09.

24/5
Klart slut från Lelång
Efter en, med facit i hand, hyffsad första dag låg vi på 9:e plats med våra dryga 9,3 kg inför söndagens fiske.
Åkte upp till våran "hot spot" innanför Storön där vi fick (och tappade) all gädda dag ett direkt och började jobba med riggarna över grundflaken. Hände inte så värst mycket förutom att vi körde bort ett gäng wobbler till.
När vi började och prata om att flytta på oss klippte vi dagens första på ytan. Detta gav lite ny energi och vi tuggade på ett tag till, men detta var resultatlöst och vi körde istället ner till Dalholmarna där vi fiskat bra tidigare år och direkt vi kom dit fick vi en liten "sleta" och roligare än så blev det inte.
Så vi halkade ner från våran 9:e plats till en 15:e plats istället.

Istället lyfter vi på hatten för Team Tokiga Masar som vann!
Även ett grattis till Team EL-GE Värmland som med en strong andra dag susade förvi oss och många andra upp till en 5:e plats.

I vanliga ordning bra service och boende på Hotell Hemgården. Trevligt sällskap med Nora-gänget med Gäddkungen i spetsen flankerad av Kuling och Svartlist. EL-GE var också med och käkade och träffades och trivdes.

Nu laddar vi om för Siljan som Henrik tyvärr missar då han ska köra Vätternrundan. Johan tar då med sig en ny matros i Björn Mahrs!

Tillsist, vi vann i alla fall ett av dom tre prisen dom lottade ut, 1000 spänn till Kareta! Man tackar! Välbehövligt då vi fiskade bort 9 wobber under helgen :-(

23/5
Dryga 9 kg
Lelång bjöd Teamet på 3 st gäddor idag, snudd på stöpta i samma form med sina dryga 3 kg/st.
Var genomtrögt, men vi jagade upp två stycken på riggen och en klippte en Nisse Master på ytan.
Som det verkar så var det trögt för dom flesta teamen, så vi är med i matchen i morgon!
Nu blir det en kall öl på verandan och senare ska vi iväg och käka lite på en kinakrog.


Håvning och avkrokning!

22/5
På plats i Bengtsfors!
Då var vi på plats i Bengtsfors och har checkat in på Hotell Hemgården.
Sitter och tar en pilsner med Göran i Team Gäddkungen, Gäddkungen var först av alla här och vi kom samtidigt som EL-GE Fiske Göteborg så vi var delad 2:a. Hoppas det är ett bra tecken inför helgen :-)

Fick kajplats 10 meter från hotellet, kan fane mig inte bli bättre. Nu ska vi bara ta det lite lugnt och lite senare iväg och käka.
Återkommer imorgon med rapporter om lördagens fiske.

 
Utsikt från balkongen!                                            Sudden uppdaterar teamkareta.se

17/5 
Söndagsfunderingar 1
Tänke börja skriva lite funderingar om allt mellan himmel och jord här varje söndag om tid finns, så håll till godo!

Söndag och fru och barn är iväg på marknad. Jag har precis satt mig här med en kôpp kaffe i näven och tittar ut på båten som jag hållt på och tvätta i snudd på två timmar.
Fan, den var ju vit under :-) Blev inte så grundligt gjort som jag tänkte från början, men lite avfettning och sen blåsa på med högtrycken tar bort det mesta!
Melodifestivalen och rödvin
Kollade melodifestivalen igår, är ruggit dåligt insatt och visste inte vilken artist Sverige hade skickat ens. Hur som helst var hon usel vilket övriga Europa höll med om. Rätt låt vann? Jodå, svärmorsdrömmen från Norge var bra!
Drack rödvin med fru och grannen och klarade mig igenom hela festivalen inkl. röstningen. Öststatsengelska är ett fantastiskt språk. Speciellt gillade jag när programledaren skulle säger Switzerland men sa Swidderland.
Lelång
Till helgen smäller det! Första deltävlingen i Lake Touren i Bengtsfors på deras Lelång. Ska bli förbannat coolt, vi är tokladdade!!!
Kommer bo på Hotell Hemgården där det tydligen kommer bo många trollare då jag pratade med damen som driver stället i fredags. Vet att Team Gäddkungen och Team EL-GE Värmland kommer bo där i alla fall.
Jag åker ner till Karlstad och Henrik redan på torsdag eftermiddag så ska vi mixtra lite med VHF:en (tack för alla tips!!!) sen sticker vi till Bengtsfors på fredag förmiddag.
Lake Tour
Lake Touren har fått lite nya regeler och priser inför i år. Bara positiva saker enligt oss! Det bästa är att träningsfisket förbjuds två veckor innan tävling. Rätt fränt pris också då man får en "lott" för varje gädda över 7 kg. Efter sista deltävlingen lottas en resa till Lake Nasser ut som är värd 27 000 kr!!! Måste passa på att berömma killarna i Bengtsson Cykel & Service som lägger ner ett oerhört jobb för detta!
Tror dock framtiden är någonslags C&R och det är ju en bra början så som det kommer köras på Siljan.

# Jävlar va mycket nya beten vi har köpt inför den här säsongen!

# Henrik sprang Göteborgsvarvets 2,1 mil på 1 tim 48 min!!!

# Luleå Hockey ser vassa ut inför 2009/10!

# Pike Trophy 2009 går av stapeln den 5/9!

# Elin Ruth Sigvadsson, fantastik musik!

# När ska pollenhelvetet sluta?

På återhörande, vi kommer rapportera från Bengtsfors!

11/5 
Uppdaterat Galleri
Vi har nu uppdaterat vårat Galleri från helgens fiske på Visten.
Klicka på "Galleri" för att spana in våra senaste allster.

Tight Lines!
 / Teamet 

9/5 
Vinst i tävlingspremiären!
Team Kareta vann första deltävlingen i Munkfors Cupen på Visten efter en hård kamp med Team 62 från Munkfors.
Ny sjö för teamet men vi hittade rätt direkt över ett grundflak där vi låg och gnuggade hela dagen. Fick totalt 10 st gäddor och en abborre på 906 gr.
Fick även uppleva ett 4-hugg, lite lätt stressande att stå och drilla varsin och se att två spön till gungar för fulla muggar. Fick upp tre av dom fyra i alla fall.

Två riktigt fina gäddor fick vi också som var snudd på stöpta i samma form. 8100 gr och 8200 gr vägde dom in på.
Rolig sjö där vi fick jobba med riggarna över grunden samtidigt som det tog riktigt bra på ytan. Vi hann även med att tappa tre gäddor.

Vattentempen låg idag på 7,5-8,2 grader.
Nästa tävling för teamet blir första deltävlingen på Lake Touren på Lelång i Bengtsfors.

Vi ska lägga in lite fler bilder under helgen!

 
Fin dubblé, Johan med 8100 gr och Henrik med snäppet större 8200 gr!

Dagens resultat:

1. Team Kareta... 33325 gr
2. Team 62... 31544 gr
3. Team Legym... 8830 gr
4. Team Håkansson... 7900 gr
5. Team Nordea... 6125 gr
6. Team Hermansson... 2250 gr
7. Team Samuelsson... 2100 gr
8. Team Draget... 0 gr

8/5 
Imorgon kör vi Visten
Imorgon beger sig Teamet till Visten för att köra första deltävlingen i Munkfors Cupen på sjön Visten.
Det blir en ny bekantskap för teamet då vi aldrig varit på den sjön förut.
Pär och Andreas i Team Beckelvika ska också dit, så vi åker tillsammans.

Rapporter kommer på lördag eftermiddag.

Skit fiske!

3/5 
Trög premiär
Teamet gav sig ut på Rådasjön i årets trollingpremiär på gädda och det blev en trög historia.
Ute på sjön strax efter kl. 8 närmare 8,30 fick vi köra över en timme innan första gäddan klippte på, en romstinn sak på ca. 3 kg.
Inte långt efter får vi nummer två, något mindre men lika stinn på rom.

Sen följde en lååååång väntan, många byten av färger och djup innan dagens största klippte Johans "Luleå Westinare". Gäddan vägde in på 6,2 kg och 93 cm lång - även den romstinn.
Efter det tappade vi en innan vi packade ihop för dagen.
Det var genomtrögt hela dagen och det kändes som dom stod inne i vikarna för lek. Trots nötande strax utanför vasskanter och i branter utanför potensiella lekvika var det pelagiskt vi fick gäddorna.

Vattentemp idag mellan 6,3-10,2 C.

 
6,2 kg fördelat på 93 cm, Luleå Westinare!

29/4
Nu kör vi!
Team Kareta laddar på nu och kör första trollingen efter gädda till helgen (på söndag).
Motorn är servad, båtens små skavanker är fixade, massor av nya beten och färger att prova, ny lina på alla rullar.
Henrik rullar högst troligt upp till Hagfors på lördag kväll, då ska vi knyta lite tafsar och tvätta av båten och sen ta en pilsner. Sen blir det köra av på söndag!

Enda problemet vi har kvar att lösa är störningen i VHF:en. Det är solklart att det är ekolodet som stör då man hör varenda signal det skickar ner mot botten. Om någon har någon idé vad man kan göra åt det tar vi tacksamt emot tips. Vi har prövat att sära på kablar till höger och vänter och flyttat antennen på alla möjliga och omöjliga ställen i båten, men kommer inte ifrån denna enormt störande störning.

Rapporter om fisket kommer givetvis in på sidan efter avslutat fiske!

Tight lines! / Teamet 

22/4
Trögt på Vänern
Det blev en trögfiskad historia på mig (Johan) och Göran från Team Gäddkungen då vi idag skulle försöka oss på lite laxfiske i Vänern.
Rampade i Kristinehamn vid Picasso och for ut på böljorna. Hade en påslag redan på utlägg i ytan som vi bommade, sen hände inget och inget och inget.
Körde förbi Olyckan, Baggerud och hade ytterligare ett nytt påslag i ytan som vi bommade. Sen vidare och vidare och vidare. När vi började prata om att packa ihop räddade vi namnet med en förliten lax som dessutom hade fena. Den tog på ytan på en Bomber 15 UV.

Nu väntar istället årlig service på motorn innan vi börjar förbereda oss för årets första Lake Tourtävling på Lelång. Men före det måste vi ut och trimma in grejjerna på någon sjö i här i krokarna.


Dagens enda firre, en liten rackare!

21/4
Första vårgäddorna och Laxfiske!
Igår, måndag, var jag (Johan) och grabben Anton ute en halvtimme på Värmullen och premiärfiskade lite efter gädda.
Det blev två snipor till Antons stora förtjusning, absolut inga monster men det kändes inte relevant ändå. Anton blev glad, Tarzan (katten) blev glad och jag blev också glad.

Och ännu gladare blir jag förhoppningsvis imorgon 22/4 då jag och Göran från Team Gäddkungen styr kosan mot Vänern för att försöka jaga upp någon lax.
Vi utgår från Kristinehamn, rapporter kommer...


Två snipor till katten!

9/4
Påskgädda!
Jag (Johan) och Johan "Enga" Engström tog en kortis på Värmullen och både pimplade och isfiskade efter gädda.
Blev ett par randiga riddare i mindre format och ett par smågäddor. När vi så smått började prata om att fara hemåt fick vi en fällning till och kunde efter lite trixande landa en Mycket romstinn gädda på ca. 6,5 kg.


"Enga" med den gravida gäddan, givetvis fick hon gå tillbaka!

Detta var nog sista turen på isen (även om den var runt 40 cm), så nu ställer vi undan skryllan och isspöna och börjar ladda för vårfisket så smått.

20/3
Dödligt Vapen 1 & 2
Så har sommarens hetaste beten kommit!
Klabbe i Team MiekoDalarna har fixat till dessa två skönheter. Kommer dra enorma mängder gädda!


Den övre kan vi kalla "Bulan" och den nedre för "Homer"!
Kör jag båda samtidigt som ett radarpar blir väl Omark och Harju bra?

15/3
Trögfiskat på Norasjön
Det gick inge bättre för Team Kungen & Kareta på den 3:e deltävlingen i Angelcupen på Norasjön.
Endast en gädda fick vi och det räckte givetvis inte för att försvara våran andra plats som vi hade efter två deltävlingar. Vi bommade 3 fällningar idag, med dom på ovansidan isen kanske kanske kanske vi kunde blandat oss i toppstriden.
Det har varit genomtrögt fiske alla dessa tre söndagar för alla team, vilket vikten som vinnarna hade skvallrar om. Att vinna på drygt 12 kg är allt annat än bra.

Kareta har inga nya fisketurer inplanerade för tillfället, men vi ska väl försöka komma ut på isarna snart igen och jaga upp någon vårgädda.
Annars så har Lake Tour -09 slagit upp portarna nu - så det börjar så smått rycka lite i trollingtarmen.

13/3
Kaptenen Johan 32 år, GRATTIS!


9/3
Fortsatt trögt fiske i cupen
Team Kungen & Kareta blev till helgens andra deltävling i Angelcupen förstärkta av Henrik. Så hela Team Kareta var på plats och kamperade ihop med Gäddkungens Göran.
Men det går fortsatt trögt. Endast en ynka gädda på dryga 2 kg fick syna ovansidan isen denna dag. Vi bommade ytterligare två stycken förvisso - men det är ändå för dåligt.
Vi i Team Kareta funderar allvarligt på om FVF i Nora inte skulle fundera på att plantera in lite gädda i sjön ;-)

Well well, vi får ändå fisk och lyckas på något vänster få lite mer än teamen som ligger runt oss i totalcupen. Så vi ligger faktiskt på 2:a plats efter två av tre tävlingar. Nu ska en tävling räknas bort och vi missar antagligen kommande söndags fiske. Men osvuret är väl bäst... man vet aldrig om Team Kareta dyker upp. Göran kommer i alla fall inte då han ska och pimpla i Sundsvall. 
Totalresultat finner nu på www.noragyttorp.se 

 
Göran och Henrik klurar på varför gäddorna inte hugger

1/3
Helt ok start på cupen
Kungen & Kareta, som angelteamet valde att heta med mig (Johan) och Göran från Team Gäddkungen fick en ok start på angelcupen. Givetvis är vi inte nöjda med vikten, men eftersom det verkade vara en genomtrög dag så räckte våra 4,1 kg fördelat på två gäddor till en 4:e plats i deltävlingen och en 3:e plats i cupen.

Vi fick vara på södra delen av Norasjön och Göran föreslog att vi skulle köra bakom en ö på en djupkant vilket vi gjorde. När vi precis fått ut alla grejer och tog morgonkaffet kom första fällningen och första gäddan var ett faktum. Bra start tänkte vi!
Dessvärre hände inte så mycket mer förräns när vi skulle plocka ihop, då vi fick en till i samma storlek. Hade en fällning mitt på dagen också.

Nu laddar vi om till kommande söndags fiske då vi kommer vara på norra delen av Norasjön. Ska försöka knäppa lite bilder då.

26/2
Angelcup på söndag
Nu på söndag 1/3 sticker jag (Johan) till Nora och Norasjön för att vara med på Noragyttorps Angelcup.
Jag kommer kampera ihop med Göran i Team Gäddkungen. Tävlingen är på Norasjön och arrangör är NGF. Vill du vara med är det bara att surfa in på www.noragyttorp.se och läsa på. Regler, tider mm finns där.
Det kommer vara totalt tre stycken deltävlingar där man räknar resultatet från dom två bästa.

Har varit rätt lugnt på fiskefronten ett tag nu så det ska bli gött och komma iväg.
Rapporter kommer givetvis efter tävlingen.

Tight lines!   

7/2
Isfiske på Värmullen
Jag (Johan) och grabben Anton tog en liten kortis på Värmullen idag. Vi hade 8 fällningar och fick upp hälften på dom knappa 3 timmar vi fiskade.
Var ett rätt så lagom lördagsnöje. Lite gädda, gott kaffe och fika.
Blev ingen pimpling idag utan det gick på rätt bra ändå. Var ingen större storlek på gäddorna, största var på knappa 2 kg.

Synade mörtstugorna igår och jag och Pär drog en dubbel, dvs. en gädda i varje stuga. Den ena var mer än lovligt rund om magen. Vid "rensning" hade den en hel armé mörtar i magen. Hmmm....

  
Stolt som få!                                                               En till, samma storlek.        

Vanligt syn i våra mörtstugor.... :-(

25/1
Trögt på Rådasjön
Vi hade inget vidare fiske på Rådasjön i söndags. Uppstigning i arla morgonstund och raka spåret mot Rådasjön och Kyrkgrundet. Vi satt ut 10 st spön upptacklade med mört, efter ca. en timme kom första fällningen och en gädda på ca. 3 kg. Någon mer fällning innan nr. 2 kom upp, ytterligare någon fällning och sen fick vi den 3:e och sista gäddan (som f.ö Anton drillade).
Vi pimplade även lite sporadiskt utan större framgång.

Det enda positiva från denna tur är att vi har rätt så bra med mört kvar.
Fler bilder hittar du i  "Galleri" under Isfiske. 


Johan med en av få gäddor som behagade att nappa!

21/1
Isfiske på söndag
Nu på söndag kör vi ett isfiskerace efter gädda igen. Högst troligt kommer vi pröva lyckan på Rådasjön någonstans.
Det blir Team Kareta + ev. Pär från Team Beckelvika. 

Det går förjävla trögt att få dom där rackarns mörtarna att gå in i våra mörtstugor. Synade igår och det var ett par stycken i den ena stugan och en gädda som var mätt om magen i den andra.
Räddningen denna gång blev att svärfar kommer till oss nu och har med sig en hink mört.
Alla tips ang. hur fan man ska leta på dom och lura in dom i stugan mottages GÄRNA i gästboken. Vi har prövat olika djup, mäst, havregryn, bröd mm mm.

 

10/1
Familjefiske på Värmullen
Lördag förmiddag viktes åt isfiske med familjen. Blev en hel del borrar i tusenbrödra-format och någon lite finare.
Var en rätt skön dag på isen i alla fall. Prövade att tackla upp ett par borrar på angel efter gädda men dom gick inte att lura upp denna dag.

Igår 11/1 var jag och Pär till sjön Gapern och la i två mörtstugor i denna eviga jakt efter mört. Vore väl fan om vi inte skulle kunna få upp ett gäng nu!
Om vi får upp tillräckligt blir det högst troligt fiske till helgen. Vi siktar i sånna fall in oss på Busjön - kanske man kan lura upp en gös då?

Anton med snyggaste mössan!                         Tova hade rätt så intressant teknik men gillade fikat bäst! 

 

Nyheter 2008

 

31/12
Trögt nyårsfiske!
Det blev bara Team Kareta som kom iväg på det traditionsenliga Isfisket efter gädda på nyårsaftons morgon, då Pär i Team Beckelvika tvingades kasta in handuken med öroninflammation och sprucken trummhinna.
Krya på dig Pär!

Vi kom, som vanligt, iväg lite senare än tänkt. Vet inte om det har att göra med mängden Whiskey vi drack igår :-)
Väl ute med alla grejer så kom en fällning ganska snabbt som vi bommade. Efter det följde en jävligt lång döperiod. Så lång att vi sa att vi sätter om allt närmare en udde som hetter "Nabben". Men det hann vi inte göra för dom bärjade vakna till liv efter det. Vi fick dessvärre bara upp 3 st totalt och det var absolut ingen storlek att tala om. Bommade dessvärre 6-7 stycken, vi skyller på att vi var lite ringrostiga.

Isen var drygt 40 cm tjock och det var -16 grader, helt myggfritt med andra ord. Vi glömde T-röd så det var en hel del problem med is i hålen.
Nedan följer lite bilder.

Riggat och klart!                                                        Henrik springer på hugg!

En av dagens gäddor                                               Henrik i närbild i kylan 

Kamp de Kareta, gött med brasa!                           Djupfrusen gädda anyone?

Rätt så läcker bild tycker fotografen!


Team Kareta önskar Er ett gott slut och ett ännu bättre Nytt år!

23/12
God Jul + Nyårsfiske!
Team Kareta önskar er alla en riktigt god jul och ett härligt fiskeår 2009!

På nyårsafton blir det premiär på isfiske efter gädda. Jag och Pär från Team Beckelvika ska iväg. Ev. hakar även Henrik på!
Sjö är ännu inte helt bestämd, men det lutar åt Värmullen.
Givetvis återkommer vi med rapport och bilder på hur det gick. Dela gärna med er av era fiskerapporter i gästboken även under vintern.

God Jul från Johan & Henrik! 

5/12
Gott och blandat
Det har varit otäckt lugnt på fiskefronten alldeles för länge nu. Var tänkt att vi skulle ut på Vänern och försöka jaga upp någon jullax. Men just nu ser det inte ut att bli av. Men hoppet är det sista som överger en.
Annars så snöar det på rätt bra här i Värmlands pärla Hagfors så isen bör väl ligga inom kort och då kan vi komma igång och köra efter lite isgädda. Gäddkungen har en stående inbjudan så vi hoppas dom antar utmaningen så vi får revanch från Pike Trophyn.

Igår var Teamet i Löfbergs Lila Arena för att kolla in Elitserien formstarkaste lag, Luleå Hockey! Det råder ju delade meningar i teamet vilket lag som är bäst. Henrik hållar benhårt på Färjestad medans Johan håller på dom stenhårda männen från norrbotten Luleå.
Vi körde lite käk och pilsner på Pitchers i Karlstad före vi såg en svängig och underhållande match som FBK vann orättvist nog med 5-3. Träffade även våran samarbetspartner Calle från Böjda Spön i LLA och han hade fått en hel del lax rapporterade han. Kom även ett lagom spydigt sms från honom efter matchen :-)

Tillsist så fick jag (Johan) i dagarna veta att jag kom 3:a i Höstgäddan -08. En tävling arrangerad av fisketeam.info.se som gick ut på att dra störst gädda. Min på 11995 gr klämde in sig på en finfin 3:e plats. Klabbe i Team MiekoDalarna kom f.ö 2:a.

Det har inhandlats en hel del nya giftiga wobblers redan nu på Tradera - och mer ska det bli!

Jaha, det var väl allt vi hade att bjuda på för denna gång. Trevlig helg!

10/11
Inpackad och klar
Så, nu har Team Kareta gjort vintern för Kareta-båten. Efter förra vinterns missöde med läckage genom pressäningen blev det en finfin konstruktion av Henrik med takstolar och hela köret i år. Hoppas det håller! Känns starkare än brännvin i alla fall.

Nu går vi och väntar på snällare vindar på Vänern och kallare grader så isen lägger sig.


Ett litet grönt paket utan snören...

2/11
Skral utdelning på årets sista gäddtrolling
Team Kareta gav sig idag ut för att försöka lura upp en riktig höstgädda. Men det var rätt genomtrögt på Rådasjön denna annars vacka höstsöndag.
Strålande sol och +2 grader i luften gav +7 i vattnet.
Efter ha fått ut spöna körde vi på ett tag och körde på ett dubbelhugg, den som tog i ytan fick vi upp. Vägde ca. 2 kg och den på riggen bommade vi.
Plöjde på någon timme till och prövade massa färger, djup och fart men inget. Utanför mynningen i Årosävlen fick vi en liten rackare på ca. kilot. Fortsatt att snurra på någon timme till innan vi packade ihop för denna gång. Detta var årets sista gäddfiske, i alla fall genom trolling. Kanske blir något spinnpass. Annars får vi vänta tills isen lagt sig, då blir det isfiske efter gädda!

Nästa trollingtur bör snarare bli på Vänern efter lax med Team Gäddkungen. Återkommer givetvis med rapportering när det drar ihop sig.

31/10
Halloweenfiske för Kareta
På söndag kommer Team Kareta att ta en tur på någon sjö i trakten. Lutar mest åt Rådasjön eller Lidsjön.
Detta blir nog sista turen efter gädda via trolling för säsongen. Återstår och se om vi kan landa någon gris som håller på att äta upp sig.
Vi rapporterar givetvis efter dagens bravader.

Tight Lines!

12/10
PB på Halvarsnoren
Idag söndag var Kareta iväg på Nora Tourens sista deltävling som gick på sjön Halvarsnoren som låg lite utanför Grythyttan.
Vi la oss ganska omgående utanför en ö som heter Killingön och fick efter ca. 25 minuter dagens första på ca. 2,5 kg. Vi körde på runt samma ställe och nötte och rätt var det va så sög det i ordentligt!
Johan drillade hem en finfin gädda på 11995 gr fördelat på 116 cm. Nytt PB för Johan!

Efter det låg vi kvar ett tag men det hände inge mer. Lite senare på eftermiddagen tappade vi en gädda till.
Vi kom 6:a i tävlingen (tror vi), Team Gäddkungen vann dagens tävling och Team Nööörd vann hela touren.


11995 gr och 116 cm


11/10
Trögfiskat på Rådasjön
Team Kareta var med på Munkfors Seriens näst sista deltävling som gick på Rådasjön. Det var fiske mellan 10-14 och det var jämntrögt hela tiden.
Vi fick tillsist upp 3 st modell mindre vilket räckte till en 3:e plats. Så beviserligen var det trögt för resterande båtar också.
Team Håkansson drog i alla fall längst stråt och vann den tävling. Grattis!

10/10
Dubbelfiske i helgen
Nu i helgen ska Kareta tävla i dagarna två. Först ska vi köra en tävling i Munkfors Serien som går på Rådasjön. Vi har inget med totalen att göra i den serien då detta blir vårat enda framträdande i deras serie.
På söndag styr vi kosan mot Halvarsnoren som ligger någonstans kring Grythyttan/Hällefors för Nora Tourens avslutningstävling.

Tillsist, Luleå-Frölunda 8-2! Kung Bartecko har presenterat sig!

2/10
8 gäddor på Busken
Det blev en godkänd tur på Busken. Vi stannade på 8 st gäddor som var stöpta i i stort sett samma form. Alla vägde mellan 2-3,5 kg.
Vid dagens enda dubbelhugg trodde vi att vi krokat gammelgäddan - men det visade sig att det också var en 2,5:a som var krokad i ryggen.
I stort sett samtliga hugg kom vid en grundtopp.
Det var hur som helst en trevlig sjö som bjöd på kuperad botten.
Vi tappade nog 3-4 stycken + att vi hade ett par hugg på sidoparavanerna.

Vädermässigt bjöds vi på ett ihållande regn och nästan vindstilla. Vattentempen var mellan 9-10 grader.

Blir nog inget fiske under helgen då Anton fyller 5 år. Däremot blir det fiska av helgen 11-12/10 då Kareta kommer tävlingsfiska i dagarna två!

 

2/10
Idag blir det fiske
Jag (Johan) och Pär från Team Beckelvika tar ledigt från jobbet och sticker och fiskar gädda en heldag idag torsdag.
Vi kommer att börja i sjön Busken där just Team Beckelvika hade bra fiske förra helgen.
Det regnar på rätt bra här i Hagfors och är just nu +6 grader och nästan vindstilla (kl.07:12).

Ska se om jag lämnar några rapporter via mobilen i gästboken, annars kommer det en rapport i kväll.
Nu är det dags att fixa iordning mackorna!

På återhörande!
 / Johan  

21/9
Ett stycke halv Gäddfestival
Gäddfestivalen i Kil på Fryken är Sveriges största insjötrolling tävling efter gädda. Den klassiska tävlingen som i år firade 15-års jubileum hade i år lockat 185 ekipage till start.
Lördagens fiske gick trögt för oss, vi åkte rakt upp till dom punkter vi har på plottern där vi fiskade bra förra året. Men det gav ingenting.
Strax efter lunch kom första hugget på ett ytspö som vi bommade.
Någon timme senare efter vi gått över ett grundare område klipper det ut ett ytspö igen och återigen en tappad gädda. Det var det närmaste något vi kom denna helg.
Kvällen tillbringade vi på Fryksta Vandrarhem och umgicks, pratade lite skit, drack någon öl och käkade pizza med Gäddkungen, Svartlist och Kuling. Även Fisket.com kom upp en sväng och tog en öl.
Just Team Kuling hade f.ö en 11:e plats efter dag 1 och låg bra till inför söndagens fiske.
Eller ja, dom flesta hade väl chans inför söndagen då det "bara" krävdes 8 kg för att ta sig upp topp 10.

Men idag söndag, blev det ingen tävling alls då dimman låg riktigt riktigt tät uppe i Nilsby sundet. Man måste fiska 4 timmar för att en tävlingsdag ska vara giltig - och på sista kaptensmötet vid 10:45 kom beskedet att dimman låg kvar.
Detta innebar att Jocke och Andersson i Team No Shit on the Dragon spoade hem årets Lake Tour! Storta GRATTIS från oss i Team Kareta!

Gäddfestivalen då? Jo, den vann Team Pike 2000 från Örebro som dag 1 drog upp en riktig granning på 11,5 kg fördelat på 121 cm och totalt ungefär 25 kg. 25 kg var f.ö rekord i Gäddfestivalen vad något team dragit en dag.

Vi i Teamet laddar givetvis om batterierna för nästa års tour. Men före det har vi minst två tävlingar kvar, den 11/10 har Munkfors Serien avslutning på Rådasjön och dagen efter åker vi till Nora och kör deras sista tävling på Nora Touren.

14/9
Bra fiske på Rådasjön
Team Kareta tog en lördagstur på Rådasjön och dom var bra i stöten!
Öppnade med ett dubbelhugg direkt och det gick på rätt bra under dom 3,5 timmarna vi fiskade. Även ett trippelhugg fick vi vara med om, dessvärre fick vi bara upp en av dom tre.
Vi stannade på 10 st gäddor (ca. 22-23 kg) fördelat på 7 st i ytan och 3 st på djuprigg.

Dagens största gädda blev även dagens sista då den nappade då vi höll på att packa ihop. Var en väldigt stridbar madam som vägde in på 6,0 kg blankt och hela 105 cm lång.
Denna tur får ses som ett bra genrep inför kommande Gäddfestival på Fryken!

Vi tog en hel del bilder för en gångs skull. Dom första ligger under Galleri och Albumet "Rådasjön 13/9-08". Kommer dyka upp i Galleriet så småning om.


Henrik med dagens största!

11/9
Inför Gäddfestivalen mm.
Det är ganska precis en vecka kvar tills vi styr kosan mot deltävling nr 4 i årets upplaga av Lake Touren. Det är anrika Gäddfestivalen på Fryken som som vanligt sätter punkt för Lake Touren på Fryken.
Kils Sportfiskeklubb som arrangerar tävlingen gör det för 15 året i år, Imponerande! Tävlingen brukar ha runt 200 startande båtar och ett riktigt maffigt prisbord!

Annars har det varit lugnt på fiskefronten efter förra helgens Pike Trophy. Men om allt går som det ska så blir det en förmiddagstur på lördag med Pär från Team Beckelvika.
Team Kareta har även investerat i två nya Canon djupriggar som ska hämtas inom kort.

Det är ju som sagt sista deltävling på Lake Touren nästa helg, men vi har lite mer tävlingar vi tänkt hinna med också.
Nora Touren kör 28/9 och 12/10 varav vi hoppas kunna vara med på den sista den 12/10. Dagen före, den 11/10 avslutar Munkfors Serien sin trollingserie på Rådasjön så den ska vi också försöka pricka in.

Återkommer med rapport om det blir fiske på lördag!

Skit Fiske på er där ute!
 / Teamet 

 

7/9
Bilder från invägningen


Inget lämnas åt slumpen vid invägningen.              Team 62 från Munkfors kom 3:a
Johan kalibrerar vågen under Henriks uppsyn.


Olle och Göran i Team Gäddkungen kom 2:a!       Segrade gjorde Team Nordea med Björn, Andreas
Dom hade f.ö flest gäddor av alla
.                          och en tjej i båten!

Tack till Team Fisket.com för bilderna. Om någon av er övriga tävlanden har några bilder tar vi gärna emot dom.

6/9
Resultatlista Pike Trophy 2008
Här kommer den totala resultatlistan:

1. Team Nordea                  8 st                19,1 kg         

2. Team Gäddkungen         10 st              15,6 kg         

3. Team 62                          7 st                14,0 kg

4. Team Bullen                   6 st                13,9 kg

5. Team Svartlist                 6 st                10,1 kg

6. Team Håkansson            7 st                9,4 kg

7. Team GFIV                    5 st                9,0 kg

8. Team Beckelvika            4 st                8,6 kg

9. Team Kareta                   5 st                7,3 kg

10. Team Fisket.com          5 st                6,1 kg

11. Team MasJos                2 st                4,6 kg

12. Team Heed                   2 st                4,0 kg

13. Team Duvnäs                2 st                3,3 kg

14. Team Bååth                  2 st                3,2 kg

15. Team Rotenon              3 st                3,0 kg

16. Team Legym                I.U

 

Största gädda: Team Nordea 5,5 kg

 

6/9
Pike Trophy avgjord!
Så var årets upplaga av Pike Trophy avgjord!
Kommer skriva en summering med resultat och bilder lite senare när jag får den - så nu får ni hålla tillgoda med hur våran dag i Team Kareta såg ut.

Vi beslutade oss ganska tidigt för att åka söder över mot Lidsjön då det är den sjö vi fått överlägset bäst i detta år. Och gott om hugg hade vi men storleksmässigt fanns Mycket mer att önska.
Redan när första ytspöt var påväg ut på linan löste det ut och dagens första och minsta gädda var ett faktum, en prakful madam på hela 31 cm :-) och så fortsatte det för oss i Lidsjön. Vi hade 5 st gäddor som inte höll måttet + 2 st abborrar (vi som aldrig får abborrar annars). Vi hade i alla fall med oss 3 st godkända firrar då vi vid lunchtid beslöt oss för att åka tillbaka till Rådasjön och försöka få större gäddor. Det ska genast erkännas att det sved lite att lämna Lidsjön då rapporter från Team Gäddkungen och Team Svartlist som också var i Lidsjön duggade tätt över VHF-radion om dubbelhugg här och 3-kilos där.

Väl i Rådasjön lägger vi ut och kör tomma dryga timmen innan vi får en abborre till. Vi trollar oss mot Kyrkgrundet och sen över mot goldbanan och där får vi ett riktigt bra hugg och det är helt klart en bättre fisk som kliver av efter ca. 30 sek. Men det var "tung-gung"! Det har blivit en riktigt ful ovana för oss tydligen då detta var den 3:e stora fisken vi tappar i år.
Vi nöter på och tillslut jagar vi upp två gäddor till som är mellan 1,6-2,0 kg. Klockan är då slagen och det är dags att börja ta upp och ta sig mot rampen igen.

För att summera dagen så fiskade vi nog lite för ytligt i Lidsjön trots att den är grund.

Vi gratulera "Eas", Björn och tjejen i Team Nordea som efter två mindre lyckade insatser i Pike Trophy i år fick kliva överst på pallen med sin dryga 19 kg.
En av våra långaväga gäster Team Gäddkungen visade att dom behärskar värmlänska vatten också och tog andra platsen på ca. 15 kg.
3:e platsen togs av första årets vinnare Team 62 som hade en bit över 14 kg i sin säck.

Stort tack till alla deltagare, våra sponsorer Böjda Spön, Metso, Uddeholm Tooling och Bostik.
Välkomna åter nästa år! Synpunkter på vad som var bra och vad som kan göras bättre tas gärna emot såväl i gästboken eller via mail johan@teamkareta.se eller par.axelsson@uddeholm.se

Vi i Team Kareta laddar nu om batterierna till sista deltävlingen i Lake Touren som är Gäddfestivalen på Fryken. En tävling som jag f.ö tror skulle passa många av er som var med idag också.

1/9
Summering Yxningen Open
Team Kareta hade ingen vidare helg på sjön Yxningen utanför Åtvidaberg i Lake Tourens 3:e deltävling och slutade på en blygsam placering med sina knappa 3,5 kg.
Söndagens fiske började en att vi nästan per omgående tappade en gädda.
Efter det drog Johan en krok i handen och fick trä runt den och klippa hullingen på andra sidan och sedan backa ur den.

Eländet fortsatte med en ny gädda tappade och den var modell större.
Sen fick vi i alla fall en på 2,5 kg för att bara minuter senare tappa en till. Då insåg man att detta verkligen inte var våran helg.
Lite senare på dagen så (gissa?) Jo vi tappade en till!!!

Vi gratulerar istället Team Bengtsson Cykel & Service till en väl genomförd tävling som dom vann ganska överlägset på 33,2 kg!
Även så lyfter vi på hatten för Team Svartlist som kom 7:a!

Nu laddar vi om för lördagens Pike Trophy! 

 

30/8
Yxningen Open efter dag 1
Jaha, då var vi i hamn efter dag ett på Yxningen. Vi räddade namnet med en liten s
nipa och ligger på en blygsam 47:e plats av ca. 60 båtar.
Fisket har varit genomtrögt hela dagen på många håll och kanter.
Leder gör i alla fall Team SMS och Team Bengtsson Cykel & Service på strax över 20 kg.
Vi har precis kommit tillbaka från middagen och trevligt umgånge med Team Gäddkungen, Team No Shit on the Dragon och Team Svartlist (som ligger 4:a). 
Vädret har varit rätt ok, lite vind och solen tittade fram då och då.

Nu laddar vi järnet inför morgondagen!!!

Vi hade även sällskap i båten idag av Calle från Böjda Spön som fick åka med. Han var aktiv som bara den :-)

20/8
Pike Trophy 2008
Det börjar närma sig tävling, närmare bestämt årets upplaga av Pike Trophy.
Det 11:e teamet anmälde sig idag och det var inga mindre förra årets segrare Team MasJos som kommer och ska försöka försvara sin titel. Det är en hel del nya team med i år, några av dom lite långväga vilket givetvis är kul.
Bl.a kommer Team Holm från Västerås, Team Gäddkungen från Sköllersta/Nora och Team Fisket.com från Kil. Dom två sistnämda kamperar vi i Team Kareta mot på Lake Touren.

Ni finner samtliga anmälda team på Pike Trophysidan genom att klicka på loggan i högermenyn under tävlingar.

Imorgon blir det en trollingtur med Pär från Team Beckelvika, återkommer med rapporter.

Tight Lines bröder!  

10/8
Resultat Nora Touren, Vikern
Det var uppstigning i arla morgonstund för Team Kareta när vi skulle bege oss till Gyttorp för deltävling nr 2 i Nora Touren. Resan gick bra och väl framme möttes man av dom alltid så trevliga klubbmedlemmarna i Nora Gyttorps Fiskeklubb.
Tävlingsstart vid 08,00 och vi hade inte en susning vart vi skulle åka eller vilket djup eller vilka färger vi skulle köra. Så vi la oss utanför en ö som heter Storön och satte på 6 st beten i olika färger och fick snabbt utdelning på en gul/grön/blå liten bomber.
Inte så länge efter håvning var det dags för hugg igen, nu på en Cisco Kid fire tiger. Vi bytte då ut resterande wobbler så allt gick i grön/gult och fick dubbelhugg nästan omgående.

Vi körde på utanför ön i olika spår i stort sett hela tävlingen och stannade på 7 st gäddor med en topp på ca. 3,7 kg.
Väl i land vid invägningen stod det klart att vi tog sista kontantpriset med våran 6:e plats av ca. 25 båtar. Dom har ett poängsystem där olika arter ger olika mycket poäng. Vi fick tyvärr bara en abborre och den var för liten. (hade även någon gäddretur)

Det var en rolig sjö som var kuperad så man fick veva lite. Tyvärr tog vi inga bilder, men det finns bilder på Nora Gyttorps hemsida och där kommer ni även kunna läsa det totala resultatet. Men här är topp 6:
1. Team Nööörd
2. Team Pike 2000
3. Team Gäddkungen
4. Team No shit on the Dragon
5. Team Svartlist
6. Team Kareta

Grattis till Team Nööörd som visar en hysterisk form för tillfället! Dom drog även upp tävlingens största gädda på 8,7 kg.

8/8
Nora Touren & Pike Trophy
Nu på söndag sticker Team Kareta till Nora-trakten där vi ska vara med i Nora Gyttorps deltävling nr 2 i deras Nora Tour.
Tävlingen går på sjön Vikern vilken är en ny bekantskap för teamet. Vi åker i arla morgonstund från Hagfors för att hinna dit till 07,40 då det är kaptensmöte.

Anmälningarna börjar strömma in till Pike Trophyn, Ni är väl också med när det smäller den 6/9 på???

6/8
Bröllop och Svensexa!
Det har varit stor efterfrågan på foton från Johans Svensexa och bröllop. Så nu har jag lagt upp
några bilder under galleri :)

1-2/8
Två dagars fiske!
Team Kareta har varit ute i dagarna två och fiskat gädda i Rådasjön och Lidsjön.
I fredags tog vi en morgontur i Rådasjön som inte var något vidare framgångsrik, två snabba gäddor ganska snabbt efter alla spön kommit i vattnet följdes av en lång döperiod. Fram på förmiddagen landades två till.

I dag lördag tog vi en ny morgontur denna gång till Lidsjön, där var dom mer i stöten och vi fick tillsist 11 st gäddor. Dessvärre ingen modell större - största var på ca. 4,5 kg.
Däremot hade Henrik kontakt med en riktigt fin gädda som efter hugget första stod och tjurade en stund innan den tog 20 meter lina i ett nafs för att sen ruska och skaka lite innan den bestämde sig för att kliva av. 

Vädret var på fredag strålande sol och vindstilla och idag mulet och skurar med en rätt så svag sydlig vind.

Nu laddar vi om inför Nora Touren den 10/8 då vi även ska få våra nya pulkor som Svartlist "Karelin" gjort åt oss!
 

26/7
IDAG GIFTER JAG MIG!
Idag lördag 26/7 kl. 17:00 tager jag min Susanne till äkta maka! Fan vilken jävla fest vi ska ha!
Kommer bli en kanondag!!! Jiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiipiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

Givetvis finns Henrik vid min sida som bestman! 

22/7
Hemma igen från Jämtland!
Det har blivit lite dålig uppdatering från Jämlands resan. Jag och Björn kom iaf hem i Lördags efter fem dagar i Laxiviken. Sammanfattningsvis så var det en mycket bra och kul resa, väldigt bra fiske. Jag fiskade kanske inte så bra de första dagarna som vad Björn gjorde men det blev en riktigt bra avslutning vid Hotagsströmmen från min sida. Jag fick ca 25 fina harrar på kroken bl.a 3 st över 40cm, den största på 43cm som också är mitt pb.

Kolla även in lite bilder som jag har lagt upp under galleri
http://www.pixbox.se/alb863736


17/7
Gäddfiske på Grässjön
Medans Henrik och Björn är i Jämtland och drar harrar och öringar så det står härliga till så tog jag och Pär från Team Beckelvika oss en trollingtur på Grässjön för att se om gäddorna var i stöten.
Det var dom inte, men vi fick tillslut upp 3 st och bommade 2 st. Inga modell strörre, utan två stycken på 3 kg och en ännu mindre. Rapporter duggade in under kvällen att Andreas och Jonas hade också trögt fiske på Lakesjön med samma antal som oss men en nästan dubbelt så tung topp på knappa 6 kg.

Kvällens största tog Jimmy "BBN" Persson som satte PB i Hagfors Uvån med en granning på 6,5 kg. Den tog enligt rapport på en minispinnare. Grattis!

Tight Lines!

16/7
Dag 2 Laxviken, Jämtland
Just nu sitter vi i stugan och väntar på att regnet skall sluta, tänkte komma ut lite tidigare och testa om vi kan få någon öring. Nattens fiske gick inget vidare för mig, vi testade Edsforsen.
Vattnet bara "kokade" men jag hade svårt att få dom att ta på min fluga. Björn fiskade betydligt bättre än mig och hade både fler och större med en topp på ca. halvkilot.
Idag tänkte vi testa Hotagsströmmen igen - men på ett annat ställe än vad vi var första dagen.

Ikväll ska dom dras!!!
Skit Fiske, Henrik

15/7
Kort rapport från Laxviken, Jämtland
Just nu har vi tänt röken för att tillaga kvällens/nattens fångst. Vi började fiska klockan nio i går kväll, började väldigt trögt. Runt halv tolv började det komma igång riktigt bra fram till halv ett. Vi fick runt tolv harrar och två små öringar. Björn fick två riktigt fina, bl.a en på 47cm. Kommer mera info under resans gång, nu måste jag hjälpa Björn med maten :)

Björn med första dagen största harr, 47cm.

Bildgalleriet uppdaterat
Finns lite nya bilder från senaste trollingturen på Ö:a Örten under "Galleri". Kommer komma in ännu fler bilder under dagen/kvällen.

Tight lines!

5-6/7
Äventyrligt gösfiske på Ö:a Örten
Det var nästan en månad sedan teamet var i väg och fiskade senaste, men igår blev det fiske. Näramre bestämt bar det av till Ö:a Örten för att försöka jaga upp lite gösar denna, till en början, fina sommarkväll.
Efter att ha lagt i i en liten försjö som heter Lersjön var vi påväg ändå tills det kom en liten låg bro som vi skulle under och var tvungna att skruva och fälla masten.

Väl ute tog det inte länge innan första hugget kom, en gädda på ca. 5 kg. Efter den var landad och återsatt gick det på rätt så tätt med huggen. 3 gösar med toppen på 2,3 kg och några smågäddor blev det innan åskan kom vid 23-tiden och förstörde vårat nattfiske. Precis när vi fått upp alla grejer och åkt i land och höll på att tända en brasa öppnade sig skyn och regnet började milt sagt vräka ner! Så där satt vi i skogen mitt i natten under en gran. Två gånger var vi påväg ut i båten för att det inte åskat på ett tag. Men man hann bara sätta ner foten i båten så blixtrade det och small det igen. Vi satt i en och en halv timme där och filosoferade innan vi tillsist kunde styra hemåt.

Regnet avtog och då kom istället dimman. Tur att man har GPS annars vete fan om vi hittat tillbaka då det var både dimma och hyffsat mörkt.

Det togs en hel del bilder som vi kommer lägga upp på sidan inom kort.

30/6
Fina borrar!
Igår kväll blev det en kortis på Värmullen med Johan "Enga" Engström. Vi körde mest med poppers efter abborre. Det blev ett par mindre gäddor och ett par riktigt fina randiga riddare! Ingen riktigt stor men väl någon över halvkilot.
Ja, inte så mycket mer att tillägga angående den fisketuren. Återstår att se när vi kan lägga in en stöt på gäddfisket igen.

Börjar så smått trilla in en och annan anmälan till Pike Trophyn. Du är väl med?

23/6
Midsommar båge!
Det blev en lyckad förmiddag på Bullertjärn på midsommarafton. I sällskap med Pär och Fredrik från Team Beckelvika åkte vi till Bullertjärn och fiskade regnbåge. Det var premiär och vi fick till slut 4 st "bågar". Jag lyckades t o m dra den största bland alla som var där och vann en vinkelslip. Firren filéades och serverades på midsommarbordet.

 
Johan med den vinnande regnbågen på 3,19 kg

17/6
Gott och blandat
Det går mot midsommar minsann, på just midsommar kommer Johan att hänga med Pär och Fredrik från Team Beckelvika och delta i det årliga premiärfisket i Bullertjärn efter regnbåde. Blir säkert en höjdare och givetvis kommer det komma en rapport därifrån. Annars har Kareta inte fiskat något sedan Lake Tourtävlingen på Lelången. Just Lake Touren har väl gått lite sådär, katastrof på Glafsfjorden och en placeringsmässigt ok tävling på Lelången. Även om vi fortfarande grämer oss för att vi tappade så många gäddor där. Återstår två tävlingar på Touren nu, Yxningen och Fryken.
Nora Touren har sparkat igång under helgen som gick och den missade vi också, dock tre tävlingar kvar där som vi får försöka pricka in. Munkfors Serien har vi dessvärre brännt våra chanser att vara med och slåss om totalen då vi missat dom tre första och även kommer missa en till av totalt 7 st där dom 4 bästa räknas. Men vi kommer säkert köra någon ändå.

Våran egen tävling, Pike Trophy, som jag och Pär i Team Beckelvika arrangerar närmar sig sakta men säkert. Vi har skickat ut lite inbjudningar och fått respons från lite team utifrån. Kan kanske vara ett bra tillfälle för en del Lake Tour team att trimma in utrustningen på Värmländska vatten veckan före Gäddfestivalen? :-)

Var ute med min son Anton (4 år) i lördags i sjön nedanför vårat hus, han satte nytt PB på gädda med 1.8 kg! Stort!

Tillsist, våran hemsida teamkareta.se fick ikväll sin 1000:e besökare!!! Det som är lite fränt är att våran räknar inte som många andra sidors besöksräknare som räknar en ny besökare varje gång man refreshar sidan. Utan här är det unika besökare/dag!

Trevlig midsommar på er alla fiskare! Lämna gärna era fiskerapporter i gästboken!

Tight Lines, Team Kareta

8/6
Lelången avklarad
Det är stora kontraster i väder mellan Lake Tourtävlingarna kan man konstatera. Förra tävlingen var det knappt plusgrader och nu i Bengtsfors var det strålande sol! Denna strålande sol verkade inte gäddorna gilla alls då det var genomdåligt fiske i två dagar.
Dag 1 började bra för oss då vi fick en gädda efter 30 minuter. När den var i båten lyckades vi sedan bränna 3 st på ca. 20 minuter. Ett dyrbartmisstag skulle det visa sig. Senare på dagen fick vi en till och tappade ytterligare en. Efter invägningen visade sig det sig att vi låg på 15:e plats trots den lilla vikten. Ledde gjorde Jocke och Andersson i Team No Shit on the Dragon.
Kvällen fördrevs med lite EM-fotboll samt trevlig umgänge med Gäddkungen, No shit on the Dragon, Kuling och Svartlist på någon Kinakrog.

Dag 2 var ännu trögare, med en timme kvar att fiska räddade vi namnet med en gädda på beskedliga 2.8 kg. När invägningen var klar stod det klart att vi tillsist slutade på en 17:e plats.

Vi grattar Team Wikström som vann och lyfter även på hatten för Jocke och Andersson i Team No shit on Dragoooon som kom två trots att dom nollade andra dagen!

Henrik med söndagens enda gädda på 2.85 kg.


6/6
På plats i Bengtsfors
Vi kom till Bengtsfor
s idag vid 14.30 och la till i hamnen och fixade lite med utrustningen. Vi fick även vara första bryggbokare då Team Gäddkungen, Svartlist, No shit on the Dragon och Kuling bett oss ta platser vid bryggan.
Gäddkungen som bor på samma hotell som oss kom u
ngefär en timme efter oss och vi har hängt med dom under eftgermiddagen, druckit pilsner och varit och käkat pizza. Senare på kvällen kom resterande team och då satt vi och pratade lite och drack mer öl.
Ett par båtar har varit ute och tränat idag och rapporterna säger att det är grymt trögfiskat. Vädret är strålande vacker - men det vankas tydligen ev. åska imorgon.
Kommer en uppdatering efter invägningen imorgon!


Kareta, Gäddkungen, Kuling, No Shit, Svartlist, Persbo

2/6
Inför Lelången
Till helgen går andra deltävlingen i Lake Touren av stapeln i Bengtsfors på Lelången.
Team Kareta har varit ute och trollingfiskat en gång sedan Glafsfjorden och återfick lite självförtroende igen :-)

Nu ser vi verkligen fram mot Lelången som vi gillar skarpt. En roligt sjö helt enkelt som både har en hel del öar och kuperade områden.
Vädret ser ut att bli bättre än i Arvika och även bättre än förra året på Lelången då det pissregnade hela lördagen. Nu ser det ut som om solen ska lysa och vara lätt vind.
Vi sticker till till Bengtsfors på fredag förmiddag, på torsdag ska det laddas med Värmlandsderby i Karlstad då Solkatterna möter vårat Valsarna i speedway Allsvenskan. Lär bli en och annan pilsner!
Övernattning i Karlstad och sedan raka spåret till Bengtfors.

Vi kommer att uppdatera hemsidan under tiden där!

Skit fiske! 

24/5
9 st på Rådasjön
Idag tog vi en liten eftermiddags tur mellan på ungefär 4 timmar och fick 9 st gäddor. Ingen var väl modell större men dom var huggvilliga. Ett trippelhugg blev det dessutom och det är alltid lika kul. En på djupriggen och två ytspön löste ut i princip samtidigt. Även en halvstor abborre var uppe i båten och vände.
Vi hann också med att tappa 3 st gäddor.

Ev. ska vi köpa ny pulkor inom kort. Vi tycker inte dom vi har drar ordentligt. Så frågan är om vi ska ha ett par Mariestad, Grizzly eller något annat fabrikat? Har ni förslag tar vi gärna emot dom i Gästboken.
Datum är spikat för årets prestigetävligen Pike Trophy också. Blir den 6/9 och bra uppvärmning inför Gäddfestivalen!

Tight Lines bröder!

21/5
Uppdaterat Galleri
Vi har nu uppdaterat vårat galleri med lite bilder från dels någon tur som gjorts tidigare under året på bl.a Rådasjön och sen ett par bilder från första tävlingen i Lake Touren på Glafsfjorden i Arvika. Det kommer även kommer in fler bilder från Glafsfjorden.


Klicka på "Galleri" och välj och vraka.

 

19/5

Första tävlingen avklarad!

Team Kareta hade ingen vidare helg på Glafsfjorden, uselt fiske på lördag och inte mycket bättre på söndag gav heller ingen vidare placering. Under lördagens fiske möttes vi av en helvetes nordanvind och snöstorm. Under söndagen var vinden kvar men snön hade bytts ut mot regn. Vi hade inte mycket att hämta, fick ett par gäddor båda dagarna samt någon retur. Även en abborre på 0,8 kg fick gå tillbaka.

 

Segrade gjorde Jocke och Lars i Team No shit on the Dragon, störst gädda gick Team Full Frys med en granning
på 11 206 gr!

Kul också att Team Gäddkungen från med Göran och Olle avancerade upp till en fin placering efter en riktigt bra andra dag!

 

Nya tag tre helger då deltävlig två går av stapeln i Bengtsfors på Lelången.


Johan med Karetas största gädda under tävlingshelgen 


12/5
Inför deltävling 1, Glafsfjorden Arvika.

Jaha, då börjar det dra ihop sig ordentligt för första deltävlingen i årets Lake Tour. Team Kareta är laddade!
Vi har dock lite kvar att dona med innan vi sticker till Arvika någongång på fredag eftermiddag. Ljusrampen på trailern måste fixas, det ska förhoppningsvis inte vålla el-utbildade Henrik några problem hoppas jag.
Samme Henrik har fått för sig att han är en långdistanslöpare och ska springa Göteborgsvarvet på lördag den 17 maj.
Innebär det då att jag blir lämnad i sticket under lördagens fiske? Icke sa nicke!
David Evensson gör en härlig utryckning och kliver in som gast! Grabben kör från Borlänge extra över dagen för att undsätta kapten Johan medans Henrik, som vi fortsättningsvis kommer kallas "Kenyanen", lallar runt i Göteborg.

David är en rutinerad fiskare som kommer fixa detta galant! David är barndomskompis till Johan och har tusen och åter tusentals gäddor på sitt samvete. David gillar att fiska med extremt stora wobblers och gärna kort lina. För er som tyckte att efternamnet klingade hockey så stämmer det också. Hans farbror heter Conny i förnamn.

Tight lines!

3/5
Det var trögfiskat på Rådasjön idag!
Det såg ganska lovande ut vädermässigt förutom att det var vindstilla. Kanske var det det som gjorde att dom inte var på hugget idag?
Tillsist rädda vi namnet i alla fall då vi fick ett dubbelhugg. Inga större kaliber på dom men ändå. Vi tappade även 1-2 stycken.

Så mycket mer finns inte att rapportera från denna fisketur, förutom att Henrik gjort goa mackor! :-) 

2/5
Datum och sjöar är bestämda för årets upplaga av Munkfors Serien.
Sjöar, datum och regler kan man läsa på www.Mtcupen.110mb.com 

Återstår och se hur många vi kan vara med på, redan klart nu att vi missar dom två inledande samt den på Lidsjön/Grässjön då vi vid dessa tillfällen är på Lake Tour tävlingar.
Men det är dom 4 bästa tävlingarna som räknas och det har vi ju chansen att komma upp i om vi är med på dom övriga.

F.ö så var jag och Anton (sonen) ute en kortis igår på Värmullen och fick en gädda till hans stora förtjusning!
Imorgon blir det trolling på Rådasjön!

Skit fiske!

 

27/4
Henrik befinner sig denna helg i London och rapporterar att allt är mycket bra!
Igår var dom och tittade på Chelsea - Manchester Utd. vilket man inte blir så värst avundsjuk på va? Matchen slutade f.ö 2-1. Efter matchen var det en blues club som gällde. Tydligen bra gung där inne.

Det har inte framgått via telefon eller sms om han fått tag på några intressanta fiskeatteraljer än. :-)

 

24/4
Denna helg verkar det inte bli något fiske alls för teamet. Dock så har det pysslats med lite annat jox.
Vi har tvättat båten grundligt så den är alldeles skinande fin och fått på lite reklam dekaler. Vi går även i väntas tider på våra nya kläder, bör komma vilken dag som helst nu.
Även nya fästen till spöhållarna är på gång. Sen finns det lite annat pyssel att fixa med också.

Dessutom har Henrik grävt fram en gammal VHF som verkar funka, det blir nog bra tror vi.
Till helgen väntar jobbresa för Henrik till okänd ort och för Johan vankas pokerkväll. En helg i ölens tecken m a o :-)

19/4
Team Kareta testade idag Grässjön och Lidsjön (sjöarna sitter ihop). Vi stannade tillsist på 9 st gäddor av varierad storlek.
Dagen började förtvivalt trögt och det tog snudd på två timmar innan första hugget kom. En stund senare kom andra gäddan. Efter ytterligare någon timme beslöt vi oss för att pröva Lidsjön istället. Den är lite grundare och borde vara lite varmare. Sagt och gjort!

Väl i Lidsjön var det minsann varmare, det skiljde närmare bestämt nästan 2 grader i ytvattentemp.
Under den relativt korta period vi var i Lidsjön hann vi med 7 st gäddor (och en tappad). Ingen större madam, utan det var spridda skurar mellan 1-4 kg.
Var lite halvmulet väder och blåste från nordost. Vattentemp i Grässjön var 3,8 grader och i Lidsjön 5,9 grader.
Ska väl komma in lite kort från dagens tur så småningom, kanske en film eller två också :-)

Återstår att se när vi kommer ut härnäst, ska förhoppningsvis inte ta allt för länge!
Imorgon vet vi att Pär och Andreas ska ut, skit fiske på er! (och alla andra) 

15/4
Kommande helg blir det nya tag i jakten på någon romstinn gris. Söndagen är vikt åt fiske, dock inte klart vilken sjö det blir än. Lutar åt Grässjön just nu då norra delen av Rådasjön var isbelagd.
På lördag ska båten vårstädas/tvättas - lär ta några timmar :-) Förhoppningsvis får vi på lite nya dekaler på båten också.
Vi hoppas även kunna hämta våra nya fiskekläder denna vecka.

Ser att det börjar trilla in lite anmälningar till Lake Touren också, gött gött!
Skit fiske!

13/4
Dag 2 på Rådasjön blev en trögfiskad historia. Vi varierade lite mer i fart och beten idag. Dock inget mönster än vad gäller färger.
Dagen gav tillsist 3 st gäddor, ingen större utan samtliga mellan 1-3 kg. Vi tappade även 2 st gäddor, men dom var nog i samma storlek ungefär.
Vattentempen låg ganska konstant på 3,6 grader. Dom tre gäddorna vi fick var samtliga romstinna så någon lek verkar inte riktigt kommit igång än.


 
Vädret däremot var riktigt skönt! (13/4), fler bilder kommer att läggas upp under galleri http://www.teamkareta.se/Galleri.htm

 

12/4
Trollingpremiären är nu avklarad!
Men det satt långt inne. Vi hade planerat att komma ut på sjön vid 11.00... Men vi kom ut 13.20...
Tjälen har ganska nyligen gått här och Johans gräsmatta var minst sagt blöt, båten står på gräsmattan. Så när Henrik rullade in med sin Volvo V40 ville det sig inte bättre än att han körde fast. Johan kom till undsättning trodde han - men icke. V70'n kom till korta! Då knackade vi på hos Johans granne Nils Kjellvang (som f.ö är en gösfiskare av klass). Han laddade med sin 4-hjulsdrivna jeep och saken var biff!
Well well, drygt 2 timmar försenade kom vi ut på Rådasjön och hann precis få i spö nr. 3 då en av Henriks ytspö kallade på uppmärksamhet. En liten snipa blev årets första efter ca. 10 minuters fiske. En timme senare "kvitterade" Johan men en romstinn rackare på knappa 3 kg. Efter det vände vi hemåt då det vankades middag!

Vattentempraturen pendlade mellan 3.3-3.6 grader och vi körde idag i farter mellan 1,5-2,1 knop.
Nya tag imorgon då vi tar sikte på att vara på sjön klockan 10.00!

Bilder kommer komma under morgondagen!

Skit fiske! 

7/4
Trollingpremiären på gädda är riktigt nära nu! Äntligen!
Båda lördag och söndag kommer Team Kareta att bege sig ut på böljorna de blå om allt går som vi planerat. Rådasjön kommer en tur att förläggas till och ger det bra där kanske söndagens fiske också blir där, annars ligger Grässjön bra till.
På söndag får vi kanske sällskap på sjön av Team Beckelvika med Pär "doubblefinger" Axelsson i spetsen. Antingen i våran båt eller så möter han och "Eas" upp på sjön. 

Härligt att isen verkar ha gett med sig! Nu kör vi!
Skit fiske!

 

3/4
Nu börjar det verkligen dra ihop sig till trollingpremiär på gädda. Annars har det varit lite annat pyssel att syssla med. Båten har det mixtrats en del med. Nya fästen till spöhållarna är bl.a på G.
Vi har köpt nya kläder hos Böjda Spön som ligger för tryck nu.

Tillsist så har vi fått till ett litet samarbete med sportfiskebutiken Böjda Spön. Vi rekommenderar även dig att vända dig dit när du ska ha något med fiske att göra! Bra sortiment, kunnig och trevlig personal!
Kör Balja kör... Skit Fiske!   


6/3
Team Kareta har fixat boende för dom två första deltävlingarna och hoppas således att datumen står sig.
I Arvika tar vi in på Jennys Hotell och i Bengtsfors på Hotell Hemgården. Får sällskap av Team Gäddkungen på båda ställena vad det verkar, kanon det!

1/3
Datum Lake Tour 2008

Preliminära datum är satta för årets tour. På startsidan finns alla aktuella datum, även Pike Trophyn är inlagd och det lutar åt att den kommer köras en eller två helger före Gäddfestivalen. Det blir förhoppningsvis lite fler tävlingar för Team Kareta också. Munkfors serien och kanske någon deltävling i Nora Touren om det passar med datum.

F.ö så har Gasten Henrik precis avklarat Vasastaffetten med bravur!
14
/2

Lake Tour 2008

 

Så var det klart vilka sjöar som 2008's Lake Tour kommer avgöras på. Först blir det en sväng till Arvika och Glafsfjorden, en sjö där det drogs enormt mycket gädda sist.

Sen väntar Bengtsfors och deras Lelången.Yxningen och Åtvidaberg blir nästa anhalt, en tävling som Team Kareta lyckats missa två år i rad.

Touren avslutas som vanligt med anrika Gäddfestivalen på Fryken i Kil, en tävling som Team Kareta fiskade bra på förra året.

 

Återkommer med datum när dom blir spikade!

Skit fiske!Nyheter 2007

28/12
Lyckad ispremiär!
Halva Kareta teamet kom iväg på isfiske idag fredag. Henrik tvingades dra sig ur i sista sekund då han åkte på magsjukan. Men Johan var iväg tillsammans med Pär och Andreas (från Team Beckelvika och Team Nordea) och det blev en bra tur!

Dock började det inte så bra och efter två timmar utan ett enda napp på Lidsjön gav trion upp och förflyttade sig till Värmullen istället – ett lyckat drag visade det sig!
14 gäddor blev det totalt och en fin abborre på 660 gr. Vi tappade även 3-4 st gäddor. Två stycken lite finare fick syna ovansidan på isen innan dom returnerades dom vägde 5,6 kg resp. 5,1 kg. Kul att se att det var så bra kondition på gäddorna som var feta och stridbara! Isen var för övrigt ca. 30 cm tjock. Med tanka på dom senaste dagarnas mildväder var inköpen av broddarna en hit!
 

21/10
Team Kareta kom 2:a på sista deltävlingen i Munkfors serien. Det var den sista tävlingen av totalt 5 st. Vi hade inte varit med på någon av dom tidigare 4 men blev inbjudna och tyckte det verkade kul. Och det var det också.

Det var återigen inte optimalt väder för gäddfiske då det var helt vindstilla. Men en trevlig dag på sjön blev det i alla fall. Vi fiskade mellan 10-14 och fick 4 gäddor med toppen på drygt 3 kg och totalt drygt 8,5 kg vilket lite förvånande räckte till en 2:a plats!
Vi blev även inbjudna att delta i hela deras serie/tour nästa år vilket lät roligt. Bara det passar med datum så det inte krockar med Lake Touren ska vi nog fixa det.

                 

Henrik studerar Johans Lappia-wobbler som fick smaka på botten och gick sönder.

Henrik krokar av nyhåvad 2,8 kilos

 

13/10
Singoalla tur på Rådahavet...
Vi tog en kortis på Rådahavet vilket bjöd på en del gäddor.

Här en stridbar madam på 3,37 kg som fångades på legendariska kyrkgrundet.
En av dagens totalt 6 gäddor.


 

 

8/10
Resultat Pike Trophy 2007:
 

Placering: Team: Totalvikt: Antal: Störst:
1 Team MasJos 10,56 kg 9 st 1,38 kg
2 Team Beckelvika 7,61 kg 3 st 3,78 kg
3 Team Håkansson 7,09 kg 4 st 2,25 kg
4 Team Kareta 6,46 kg 3 st 3,38 kg
5 Team Kill em All 3,16 kg 2 st 1,80 kg
6 Team Nordea 2,06 kg 2 st 1,31 kg
7 Team 62 1,86 kg 1 st 1,86 kg
8 Team Legym 0,99 kg 1 st 0,99 kg
9 Team Hermansson Bröt Bröt Bröt
         
Störst gädda togs av Pär Axelsson i Team Beckelvika på 3,78 kg!

7/10
Team Kareta slutade på 4:e plats i årets upplaga av Pike Trophy.
Fisket var genomtrögt för samtliga deltagare, kanske kan vädret spelat roll då det var till en början tjock dimma och senare strålande sol och helt vindstilla.
Segrade gjorde Team MasJos med sina 10,56 kg följda av Team Beckelvika med  7,61 kg. 3:a kom Team Håkansson med 7,09 kg och vi alltså 4:a med 6,46 kg.
Störst gädda drog Pär Axelsson i Team Beckelvika på mediokra 3,78 kg.

Vi tackar alla 9 team som var med denna soliga lördag och önskar er välkomna tillbaka nästa år!

29/9
Team Kareta slutade tillsist 25:a på årets Lake Tour. Dvs precis mitt i av dom 50 deltagande teamen. Målsättningen var att placera sig i en tävling vilket vi gjorde. Nu höjer vi ribban ett snäpp till nästa års tour. Team Kareta passar på att gratulera segrande Team Mattssons Fiske som segrade!

23/9
Team Kareta hade en fin helg på svårfiskade Fryken. Vi slutade 9:a efter ha fått upp 11740 gr. Efter lördagens fiske låg vi bra med på en 23:e plats endast nått kilo bakom topp 10. Söndagen startade lite trögt, men kom igång varpå dagen led.

När man läser resultatlistan svider det lite att vi brände en gädda på ett par kilo… men så är det. Vi är i alla fall ruskigt nöjda med att komma 9:a i Sveriges största trollingtävling där 181 båtar deltog! Passar på att tacka alla sponsorer till tävlingen som gör prisbordet så pass mäktigt och även Kils Sportfiskeklubb som arrangerar tävlingen. Den är bäst utan tvekan! Allt från skjuts, till hjälp vid båtrampen till trevlig personal som är hjälpsamma. Vi grattar även segrande Team Turesson!

För komplett resultat till på: http://www.kils-sportfiskeklubb.se/

Nu suger vi på den här karamellen och laddar om till Pike Trophy den 6/10! Skit fiske!

”En glad Henrik med priserna för 9:e platsen”


 

 
16/9
Vi trotsade vädergudarna och tog en tur i spöregn och snålblåst. Det blir tillsist 4 gäddor med toppen på 3 kg blankt. Förutom regn och blåst var det mycket strul med trassel, bortfiskade wobblers och annat jox. Avslutade turen med att Henrik drog en abborre på 0,4 kg som vi släpat efter båten minst 30 minuter. Tappade två gäddor till att börja med sen var vi åtminstone 100%-iga på resterade hugg. Tror inte vi kommer ut något mer före Lake Touravslutningen på Fryken och deras Gäddfestival. Ska i alla fall försöka fixa lite med båten innan det. Till Fryken bär det av på fredag morgon för provfiske, sen kickar tävlingen igång på lördag morgon! Skit fiske!
 
13/9
Nu på söndag kör vi en tur på Rådasjön igen, vi hade ett hyffsat fiske mängdmässigt förra helgen. Men viktmässigt fanns det mer att önska. Vi återkommer med rapport efter helgen, skit fiske på Er!
 
9/9
Karetabåten var ute på Rådasjön en kortis och fick 9 gäddor, ingen bamsing att skryta med då största var på 3,8 kg. Men dom var åtminstone huggvilliga. Två trippelhugg fick vi vara med om - bara det var värt turen!
 
25/8
Team Kareta missar tredje deltävlingen på Lake Tour på Yxningen. Detta pga att Johans kompirs Erik ska säga Ja till sin Nina. Hoppas på mycket sprit :-)